Zelena energija

ŠTO JE ZelEn?

Naziv ZelEn kombinacija je riječi Zelena Energija, što je ujedno i osnovna sastavnica proizvoda – električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora.

1. 100% električna energija iz obnovljivih izvora

  • podrijetlo električne energije se dokazuje: ukidanjem dovoljnog broja jamstva podrijetla električne energije u registru jamstava podrijetla električne energije kojeg vodi Hrvatski operator tržišta energije (HROTE), u skladu s važećom Metodologijom utvrđivanja podrijetla električne energije i Pravilima o korištenju registra jamstava podrijetla električne energije
  • svako jamstvo podrijetla predstavlja 1 MWh električne energije proizveden 100% iz obnovljivih izvora energije

2. Pravo na korištenje žiga ZelEn – Prijatelj prirode

  • kupac stječe pravo na korištenje zaštićenog žiga ZelEn u promotivne i marketinške svrhe za vrijeme trajanja Ugovora o proizvodu ZelEn
  • žig je zaštićen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo i Međunarodnom registru žigova koji vodi Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO)


KOME JE ZelEn NAMIJENJEN?  • Kupcima Hep Opskrbe koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenju energije iz obnovljivih izvora.KOLIKA JE CIJENA ZelEna?

Cijena ZelEna je 20 eurocenti ili oko 1,5 kunu/MWh. Primjerice, tvrtka koja ima godišnju potrošnju 1.000.000 KWh za Zelenu Energiju će izdvojiti 1497 kune više godišnje ili oko 125 kuna mjesečno.


Vaša godišnja potrošnja u kWh:

   
miljacka

MISLIMO NA BUDUĆNOST

Sredstva prikupljena od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju se u fond iz kojega će se realizirati projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i to za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora, kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije.


Odbor za kontrolu namjenskog korištenja sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn, kojeg čine predstavnici kupaca, HEP Opskrbe i HEP ESCO-a, sukladno provedenom natječaju dodijelio je prva sredstva u iznosu od 400.000,00 kuna Dječjem domu "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu.

GREENOVATION 2014. za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva

Član HEP grupe
Ulica grada Vukovara 37,
10000 Zagreb
e-mail: zelen@hep.hrKUNA PRIKUPLJENO ZA
PROJEKTE GRADNJE NOVIH
OBNOVLJIVIH IZVORA

© HEP 2013