ŠTO JE ZelEn?

HEP Opskrba, vodeći nacionalni opskrbljivač električnom energijom, u svojoj ponudi ima i jedinstveni proizvod ZelEn. ZelEn kombinacija je riječi Zelena Energija, što je ujedno i osnovna sastavnica proizvoda – električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora.

KOME JE ZelEn NAMIJENJEN?

Proizvod je namijenjen isključivo kupcima HEP Opskrbe koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenju energije iz obnovljivih izvora.

OTKUD ZELENA ENERGIJA?

Da je električna energija koju koriste kupci ZelEna dobivena isključivo iz obnovljivih izvora iz 26 HEP-ovih hidroelektrana, dokazuje se ukidanjem dovoljnog broja jamstva podrijetla električne energije u registru jamstava podrijetla električne energije kojeg vodi Hrvatski operator tržišta energije (HROTE).

ZAŠTO ODABRATI ZELENU ENERGIJU

Kupnjom ZelEna pokazujete društveno odgovorno ponašanje, brinete o zaštiti okoliša i dodatno potičete proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Svi kupci proizvoda ZelEn na promotivnim materijalima i proizvodima mogu koristiti zaštićeni žig ZelEn. Pročitajte više...

Ispunite kratku online prijavu i osigurajte svoj ZelEn certifikat.

KOLIKA JE CIJENA ZelEna?

Cijena ZelEna je 20 eurocenti ili oko 1,5 kunu/MWh. Primjerice, tvrtka koja ima godišnju potrošnju 1.000.000 KWh za Zelenu Energiju će izdvojiti 1497 kune više godišnje ili oko 125 kuna mjesečno.


Vaša godišnja potrošnja u kWh:

   
  • NOVOSTI
  • DRUGI O NAMA...

Otvoren natječaj za novinarsku nagradu Velebitska degenija

Hrvatsko novinarsko društvo i HEP Opskrba objavljuju natječaj za godišnje nagrade Velebitska degenija za najbolji novinarski rad o zaštiti okoliša.

Više

Dječji dom za nezbrinutu djecu "Ivana Brlić Mažuranić" iz Lovrana prvi je objekt obnovljen sredstvima koja su osigurali ZelEn kupci

Donacijom projekta energetske učinkovitosti u vrijednosti 400 tisuća kuna izvedene su sveobuhvatne mjere energetske učinkovitosti....

Više

Zbog poboljšanja kvalitete života u zajednici odlučili smo se na suradnju s HEP-om koji nam je ponudio mogućnost kupovine „Zelene Energije“.

mr. sc. Mladen Slavica
Voditelj Službe upravljanja uslugama,
Sektor upravljanja imovinom i gotovinom

GREENOVATION 2014. za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva

Član HEP grupe
Ulica grada Vukovara 37,
10000 Zagreb
e-mail: zelen@hep.hrKUNA PRIKUPLJENO ZA
PROJEKTE GRADNJE NOVIH
OBNOVLJIVIH IZVORA

© HEP 2013