Želim Zelen English
ZelEn je proizvod HEP Opskrbe – električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora. Garancija, da je riječ o električnoj energiji dobivenoj isključivo iz OIE dokazuje se ukidanjem dovoljnog broja jamstva podrijetla električne energije u registru jamstava podrijetla električne energije kojeg vodi Hrvatski operator tržišta energije (HROTE). Dodatno, svi kupci proizvoda ZelEn, koji kupe 100% energiju iz obnovljivih izvora, na promotivnim materijalima i proizvodima, mogu koristiti zaštićeni žig ZelEn  –Prijatelj prirode.
ZelEn nudimo samo kupcima iz kategorije poduzetništva, ali s ciljem da taj ekološki proizvod čim prije ponudimo i kućanstvima.
Na hrvatskom tržištu već danas postoji veliki broj kompanija koje su društveno odgovorne i ekološki osviještene, a sada imaju priliku za svoje poslovanje koristiti energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. Uz to, vjerujemo da će hrvatski kupci znati nagraditi kompanije koje su odgovorne prema okolišu, a to će ubuduće i moći i dokazati, ističući zaštićeni žig ZelEn na svojim proizvodima, promotivnim materijalima, internetskim stranicama i sl.
Da je električna energija koju koriste kupci ZelEna dobivena isključivo iz obnovljivih izvora, dokazuje se ukidanjem dovoljnog broja jamstva podrijetla električne energije u registru jamstava podrijetla električne energije kojeg vodi Hrvatski operator tržišta energije (HROTE).
Cijena ZelEna određuje se tržišno u trenutku sklapanja ugovora.
Sukladno odredbi o naknadama za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, svi kupci električne energije dužni su plaćati zakonom propisanu naknadu. Trenutno iznosi 0,013936 EUR po kWh + PDV.

Obveza opskrbljivača je da prikupljena sredstva od naknade za poticanje OIE proslijedi u HROTE koji ta sredstva koristi za isplatu poticajne cijene povlaštenim proizvođačima za isporučenu električnu energiju sukladno odredbama tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije.
Prednost ekološkog proizvoda ZelEn do sad je u Hrvatskoj prepoznalo više od 130 najvećih tvrtki.

Među našim kupcima su Aquafilcro, Croatia Airlines, Ericsson Nikola Tesla, Heineken Hrvatska, Hrvatska radiotelevizija, Ilirija, JGL, Kraš, NP Plitvička jezera, Pliva, Plodine, Regeneracija, Valamar Riviera…
0
Broj prikupljenih eura u Fond ZelEn
0
Eura dodijeljeno za projekte gradnje novih obnovljivih izvora
0 t
Smanjenje emisije CO2
korištenjem ZelEna
0
Broj zadovoljnih
ZelEn kupaca
Koliko je smanjenje CO2 emisije?
Korištenjem proizvoda ZelEn direktno utječete na smanjenje emisije CO2.
GREENOVATION 2014.
za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva