Želim Zelen English
U nastojanju da zadovoljimo potrebe svojih kupaca i prateći tržišne trendove, HEP Opskrba prva je na tržištu električne energije u RH ponudila jedinstveni proizvod – ZelEn. Riječ je o zelenoj energiji dobivenoj isključivo iz obnovljivih izvora. Zajedno s našim partnerima promičemo ekološki pristup proizvodnji i afirmiramo održive izvore energije.

Ispunite online prijavu i osigurajte svoj ZelEn certifikat.
Što je zelen?
100% električna energija iz obnovljivih izvora
  • Podrijetlo električne energije se dokazuje: ukidanjem dovoljnog broja jamstva podrijetla električne energije u registru jamstava podrijetla električne energije kojeg vodi Hrvatski operator tržišta energije (HROTE), u skladu s važećom Metodologijom utvrđivanja podrijetla električne energije i Pravilima o korištenju registra jamstava podrijetla električne energije.
  • Svako jamstvo podrijetla predstavlja 1 MWh električne energije proizveden 100% iz obnovljivih izvora energije.
Pravo na korištenje žiga ZelEn – Prijatelj prirode
Pravo na korištenje žiga ZelEn – Prijatelj prirode
  • Kupac ZelEn-a stječe pravo na korištenje zaštićenog žiga ZelEn – Prijatelj prirode u promotivne i marketinške svrhe za vrijeme trajanja Ugovora o proizvodu ZelEn.
  • Žig je zaštićen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo i Međunarodnom registru žigova koji vodi Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO).
Kome je ZelEn namijenjen?
  • Kupcima HEP Opskrbe koji su društveno odgovorni, koji vode brigu o okolišu i korištenju energije iz obnovljivih izvora.
  • ZelEn nudimo samo kupcima iz kategorije poduzetništva. Cilj je da taj ekološki proizvod čim prije ponudimo i kućanstvima.
0
Broj prikupljenih eura u Fond ZelEn
0
Eura dodijeljeno za projekte gradnje novih obnovljivih izvora
0 t
Smanjenje emisije CO2
korištenjem ZelEna
0
Broj zadovoljnih
ZelEn kupaca
Koliko je smanjenje CO2 emisije?
Korištenjem proizvoda ZelEn direktno utječete na smanjenje emisije CO2.
GREENOVATION 2014.
za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva