Želim Zelen English
Dječji dom za nezbrinutu djecu "Ivana Brlić Mažuranić" iz Lovrana, prvi je objekt obnovljen sredstvima koja su osigurali ZelEn kupci
Donacijom projekta energetske učinkovitosti u vrijednosti 400 tisuća kuna izvedene su sveobuhvatne mjere energetske učinkovitosti koje će Dječjem domu Ivane Brlić Mažuranić omogućiti sigurnost opskrbe toplinskom energijom, bolju kontrolu troškova i upravljanje potrošnjom prirodnog plina uz značajno povećanje udobnosti korisnika te u konačnici ostvarenje energetskih ušteda. Donirani projekt energetske učinkovitosti provela je tvrtka HEP ESCO u sklopu projekta ZelEn.

ZelEn je proizvod HEP Opskrbe namijenjen kupcima kategorije poduzetništvo koji u svom poslovanju koriste električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. Sredstvima prikupljenim od naknade upravlja Odbor za ZelEn, čiji su članovi predstavnici kupaca ZelEn i predstavnici HEP-a. Na prijedlog Odbora, Uprava HEP-a donosi odluku o donaciji sredstava isključivo za realizaciju projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u ustanovama javnog sektora koje skrbe o socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva kao što su vrtići, škole, domovi i bolnice.

Završetkom ovog projekta, počinju pripreme za pet novih projekata koji su rezultat provedenog natječaja za drugu donacija, vrijednu čak milijun kuna.

Više na: www.hep.hr
Dječji dom za nezbrinutu djecu
0
Broj prikupljenih kuna u Fond ZelEn
0
Kuna dodijeljeno za projekte gradnje novih obnovljivih izvora
0 t
Smanjenje emisije CO2
korištenjem ZelEna
0
Broj zadovoljnih
ZelEn kupaca
Kolika je cijena ZelEn‑a?
Cijena ZelEna je dodatnih 20 eurocenti ili oko 1,5 kunu/MWh. Primjerice, tvrtka koja ima godišnju potrošnju 1.000.000 kWh za Zelenu Energiju će izdvojiti 1497 kune više godišnje ili oko 125 kuna mjesečno.
GREENOVATION 2014.
za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva