Želim Zelen English
Uspješno završena dva donirana projekta ZelEn
Primopredajom dvaju projekata, krajem prošle i početkom 2024. godine, obilježen je završetak još jednog, petog po redu ciklusa HEP-ovog projekta ZelEn.

U sklopu prvog projekta u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu ugradnjom dizalice topline napravljen je korak prema suvremenijem i učinkovitijem sustavu grijanja, jer će dizalica topline koristiti okolišno prihvatljiv način crpljenja toplinske energije iz podzemnih voda. Time će postati primarni izvor toplinske energije, zamjenjujući postojeće plinske kotlove. Projekt će omogućiti godišnju uštedu od oko 280 tisuća kWh energije iz fosilnog izvora, što će rezultirati smanjenjem emisija CO2 za otprilike 62 tone. Ova će investicija Elektrostrojarskoj školi Varaždin značajno pomoći u upravljanju troškovima energije.
 
Drugi donirani projekt omogućio je Dječjem vrtiću Potočić u Jalžabetu izgradnju fotonaponske elektrane, snage 15 kW koji je tako dobio vlastiti obnovljivi izvor električne energije. Godišnja proizvodnja sunčane elektrane iznosit će 10,7 tisuća kWh električne energije, što će omogućiti godišnje uštede veće od 4 tisuće kWh električne energije iz konvencionalnih izvora te smanjenje emisija CO2 za 0,64 tone.
 
Sredstva za donirane projekte prikupljena su prodajom proizvoda HEP Opskrbe ZelEn koji se temelji na 100 posto električnoj energiji s jamstvom podrijetla iz obnovljivih izvora. Namjenska sredstva iz fonda ZelEn predviđena su isključivo za ulaganje u projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije integriranih u građevine koje koriste ustanove javnog sektora u djelatnostima odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi.

Donirane projekte realizira HEP ESCO, član HEP grupe.
Uspješno završena dva donirana projekta ZelEn
0
Broj prikupljenih eura u Fond ZelEn
0
Eura dodijeljeno za projekte gradnje novih obnovljivih izvora
0 t
Smanjenje emisije CO2
korištenjem ZelEna
0
Broj zadovoljnih
ZelEn kupaca
Koliko je smanjenje CO2 emisije?
Korištenjem proizvoda ZelEn direktno utječete na smanjenje emisije CO2.
GREENOVATION 2014.
za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva