Želim Zelen English
Zaposlenici HEP Opskrbe pomogli u čišćenju teško dostupne obale otoka Murtera
HEP Opskrba ove godine pokrenula novu akciju „Naša ZelEn priča“. U suradnji s udrugom Argonauta koja se bavi zaštitom prirode i okoliša te promicanjem održivog razvoja prvenstveno na otoku Murteru, murterskom kraju i Kornatskom otočju, zaposlenici HEP Opskrbe organizirali su čišćenje teško dostupnog sjevernog dijela obalnog područja otoka Murter. 

Društveno odgovorno poslovanje dio je organizacijske kulture HEP Opskrbe te pozitivan i koristan način uključivanja u zajednicu. Pet godina zaredom zaposlenici HEP Opskrbe i kupci ZelEna uređivali su okoliš i sadili stabla oko HEP-ovih hidroelektrana Ozalj, Kraljevac, Čakovec, Zakučac i Vinodol s ciljem povećanja svijesti o odgovornom poslovanju prema prirodi i okolišu u kojem žive i djeluju. Akcija „100 zelenih stabala" rezultirala je znatno većim brojem posađenih stabala od planiranog pa je HEP Opskrba ove godine pokrenula novu akciju „Naša ZelEn priča“.

„Zaposlenici HEP Opskrbe inicirali su ovu pozitivnu volontersku priču u koju su se aktivno uključili i Općina Murter-Kornati te udruga Argonauta. Iznimno nam je drago da sudjelovanjem u ovakvim zelenim akcijama sami stvaramo zajednicu u kojoj želimo živjeti. Na tom konceptu nastao je i naš proizvod ZelEn - električna energija iz obnovljivih izvora. ZelEn je prepoznalo više od sto vodećih hrvatskih tvrtki koje njeguju iste vrijednosti, društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj. Posebno smo ponosni što se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u Fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i to za potrebe ustanova koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Iz Fonda ZelEn do sada je realizirano devet projekata u vrijednosti gotovo 2,4 milijuna kuna, a u tijeku je i javni poziv za dodjelu novih sredstava u iznosu od novih milijun kuna. Svojim primjerom šaljemo poruku i drugim organizacijama da se uključe u slične projekte kojima povećavamo svijest o odgovornom poslovanju prema prirodi i okolišu u kojem živimo i djelujemo.“ istaknula je direktorica marketinga HEP Opskrbe, Nada Podnar.
Uz zaposlenike HEP Opskrbe, akciji čišćenja obale od uvale Jersane do uvale Jamina, pomogli su i djelatnici Murtele, komunalnog poduzeća Općine Murter- Kornati te EVS volonteri.

Lokacija je odabrana jer se radi se o teško dostupnom mjestu i stoga je, za razliku od većine uvala i obale na otoku, ova obalna crta dosta onečišćena otpadom nanesenim morem i valovima.
„Provedbom ove akcije i volonterskim angažmanom zaposlenika HEP Opskrbe pridonosi se osvještavanju lokalnog stanovništva i posjetitelja otoka Murtera o problemu onečišćenja mora i obale, nužnosti pravilnog odlaganja otpada kao i o važnosti smanjenja korištenja plastične i općenito, jednokratne ambalaže. Potičemo volonterski angažman tvrtki jer doprinosi povećanju vrijednosti volonterskog rada u lokalnoj zajednici. Vjerujemo da će pozitivan primjer HEP Opskrbe potaknuti i druge velike organizacije u Hrvatskoj na volontiranje i aktivno sudjelovanje u zajednici.“ izjavila je Ivana Marin, voditeljica programa za zaštitu prirodne baštine i okoliša pri udruzi Argonauta.
Zaposlenici HEP Opskrbe pomogli u čišćenju teško dostupne obale otoka Murtera
0
Broj prikupljenih eura u Fond ZelEn
0
Eura dodijeljeno za projekte gradnje novih obnovljivih izvora
0 t
Smanjenje emisije CO2
korištenjem ZelEna
0
Broj zadovoljnih
ZelEn kupaca
Koliko je smanjenje CO2 emisije?
Korištenjem proizvoda ZelEn direktno utječete na smanjenje emisije CO2.
GREENOVATION 2014.
za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva