Želim Zelen English
Zaposlenici zazelenili okoliš škole u Novoj Bukovici
Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša koji se svake godine obilježava početkom lipnja, HEP Opskrba je, desetu godinu za redom, organizirala svoju tradicionalnu volontersku akciju Naša ZelEn priča. Ove godine, zaposlenici HEP Opskrbe uredili su okoliš oko Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica, u Virovitičko-podravskoj županiji.
 
U sklopu ove akcije, zaposlenici su posadili bilje, instalirali klupe, koševe za smeće te stalke za bicikle, stvarajući ugodniji i ljepši vanjski prostor za učenike škole. Podršku ovom projektu pružila je i tvrtka Tvin, kupac HEP Opskrbe i najveći proizvođač masivnog namještaja u Hrvatskoj, donirajući dio opreme za uređenje prostora oko škole.
 
Ravnateljica škole, Lareta Žubrinić, cijelu akciju ocijenila je iznimno značajnom za učenike i sve zaposlenike u školi, ali i za mještane Nove Bukovice, koji dolaze i prolaze kroz taj školski park u srcu mjesta i koji u njemu mogu provoditi svoje slobodno vrijeme. „Donacija i volonterski angažman djelatnika HEP Opskrbe oplemenila je park i neizmjerno smo im zahvalni na tome“, izjavila je ravnateljica Žubrinić.
 
Kroz ovu inicijativu, HEP Opskrba prepoznaje važnost društveno odgovornog poslovanja i aktivnog angažmana u zajednici. Akcija Naša ZelEn priča svake godine provodi se u različitim dijelovima Hrvatske kako bi podržala što više lokalnih zajednica u njihovim potrebama.
Kupcima iz kategorije poduzetništva, koji su se odlučili za društveno odgovorno poslovanje, HEP Opskrba nudi opskrbu električnom energijom isključivo iz obnovljivih izvora energije, putem jedinstvenog proizvoda ZelEn. U Fond ZelEn, prikupljaju se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn te se koriste za financiranje projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u ustanovama koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Društveno odgovorno poslovanje HEP Opskrbe nadilazi samo brigu za okoliš i ulaganja u zelene projekte. To je sastavni dio organizacijske kulture, izražen kroz snažno volontiranje i podršku zajednici. Kroz niz projekata kao što su čišćenje obala, bojanje dječjih domova, prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene skupine, trčanje humanitarnih utrka i pružanje pomoći stradalima od potresa, HEP Opskrba je uvijek bila tu da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.
 
 
 
Zaposlenici zazelenili okoliš škole u Novoj Bukovici
0
Broj prikupljenih eura u Fond ZelEn
0
Eura dodijeljeno za projekte gradnje novih obnovljivih izvora
0 t
Smanjenje emisije CO2
korištenjem ZelEna
0
Broj zadovoljnih
ZelEn kupaca
Koliko je smanjenje CO2 emisije?
Korištenjem proizvoda ZelEn direktno utječete na smanjenje emisije CO2.
GREENOVATION 2014.
za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva