Želim Zelen English
Proslava 100 godina hidroelektrane Zeleni Vir u sklopu akcije „Naša ZelEn priča“
Akcija „Naša ZelEn priča“ ove se godine održala u srcu Gorskog kotara u jednoj od najljepših HEP-ovih hidroelektrana Zeleni Vir, koja slavi 100 godina puštanja u pogon.

Ovaj vitalni “stogodišnjak” svim posjetiteljima i dalje pruža jedinstvenu atrakciju – spoj prirodne ljepote, industrijske baštine i proizvodnje električne energije. Danas je hidroelektrana Zeleni vir sastavni dio Proizvodnog područja Zapad HEP Proizvodnje. S instaliranom snagom dva agregata od 1,7 MW u prosjeku godišnje proizvede 7,39 GWh električne energije. Područje u kojem se HE Zeleni Vir nalazi je zaštićeno i proglašeno posebnim geomorfološkim rezervatom te su lokalni izvođači uz odobrenje Ministarstva kulture i medija, izradili i zajedno s djelatnicima HEP Opskrbe, postavili klupe i stolove uz šetnicu kraj hidroelektrane.  Uz to, djelatnici HEP Opskrbe su u suradnji s djelatnicima HEP Proizvodnje očistili i uredili okoliš oko hidroelektrane.

„Ovogodišnju akciju Naša ZelEn priča posvetili smo obilježavanju sto godina od puštanja u rad prve hidroelektrane ovog kraja. Zbog jedinstvene lokacije i spomeničke vrijednosti, Zeleni vir je danas, ne samo jedna od najljepših HEP-ovih hidroelektrana, već i jedna od hidroelektrana koje su stotinu ili više godina u pogonu. Ova akcija dodatno upotpunjuje naš ZelEn proizvod zahvaljujući kojem našim kupcima osiguravamo energijom isključivo iz obnovljivih izvora. Svojim poslovanjem želimo povećati svijest o odgovornom ponašanju prema prirodi i okolišu u kojem živimo i djelujemo." istaknula je Kristina Sušanj Gradišar, voditeljica projekta „Naša ZelEn priča“.

 
Proslava 100 godina hidroelektrane Zeleni Vir u sklopu akcije „Naša ZelEn priča“
0
Broj prikupljenih kuna u Fond ZelEn
0
Kuna dodijeljeno za projekte gradnje novih obnovljivih izvora
0 t
Smanjenje emisije CO2
korištenjem ZelEna
0
Broj zadovoljnih
ZelEn kupaca
Kolika je cijena ZelEn‑a?
Cijena ZelEna je dodatnih 20 eurocenti ili oko 1,5 kunu/MWh. Primjerice, tvrtka koja ima godišnju potrošnju 1.000.000 kWh za Zelenu Energiju će izdvojiti 1497 kune više godišnje ili oko 125 kuna mjesečno.
GREENOVATION 2014.
za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva