NovostiOtvoren natječaj za novinarsku nagradu Velebitska degenija

Hrvatsko novinarsko društvo i HEP Opskrba objavljuju natječaj za godišnje nagrade Velebitska degenija za najbolji novinarski rad o zaštiti okoliša.

Prijaviti se mogu radovi objavljeni u tisku i na internetu, na radiju i televiziji te za fotografiju u razdoblju od 1. ožujka 2016. godine do 28. veljače 2017. godine. Rok za dostavu prijedloga je 3. travnja 2017.
Više na: www.hnd.hr


Dječji dom za nezbrinutu djecu "Ivana Brlić Mažuranić" iz Lovrana, prvi je objekt obnovljen sredstvima koja su osigurali ZelEn kupci

Donacijom projekta energetske učinkovitosti u vrijednosti 400 tisuća kuna izvedene su sveobuhvatne mjere energetske učinkovitosti koje će Dječjem domu Ivane Brlić Mažuranić omogućiti sigurnost opskrbe toplinskom energijom, bolju kontrolu troškova i upravljanje potrošnjom prirodnog plina uz značajno povećanje udobnosti korisnika te u konačnici ostvarenje energetskih ušteda. Donirani projekt energetske učinkovitosti provela je tvrtka HEP ESCO u sklopu projekta ZelEn.
ZelEn je proizvod HEP Opskrbe namijenjen kupcima kategorije poduzetništvo koji u svom poslovanju koriste električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. Sredstvima prikupljenim od naknade upravlja Odbor za ZelEn, čiji su članovi predstavnici kupaca ZelEn i predstavnici HEP-a. Na prijedlog Odbora, Uprava HEP-a donosi odluku o donaciji sredstava isključivo za realizaciju projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u ustanovama javnog sektora koje skrbe o socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva kao što su vrtići, škole, domovi i bolnice.

Završetkom ovog projekta, počinju pripreme za pet novih projekata koji su rezultat provedenog natječaja za drugu donacija, vrijednu čak milijun kuna.

Više na: www.hep.hr


Objava rezultata Javnog poziva za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn

Na javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod „ZELEN“, pristigle su 42 prijave.


Odbor za „ZELEN“ u sastavu Vlasta Zanki (HEP ESCO d.o.o., voditeljica), Tina Jakaša (HEP-Opskrba d.o.o., zamjenica voditeljice), Nada Podnar (HEP-Opskrba d.o.o., članica), Darko Alfirev (HEP d.d., član), Sandra Lučić Doko (HEP d.d., članica), Sanja Horvat Matuč (HEP ODS d.o.o., članica), od ukupno pristiglih 42 prijave u razmatranje je uzeo 13 prijava koje su zadovoljile nužne kriterije.Za potporu i dodjelu sredstava izabrani su cjelokupni projekti ili dijelovi projekata koji imaju zaokruženu dokumentaciju za provedbu energetske učinkovitosti. U skladu s tim, Hrvatska elektroprivreda d.d. i HEP Opskrba, na prijedlog Odbora, dodjeljuju sredstva sljedećim prijaviteljima:


1. Osnovna škola Frana Krste Frankopana, Osijek
2. Dječji vrtić Cvrčak - Sv. Ante Prugovo, Klis
3. Katolička osnovna škola i katolička gimnazija s pravom javnosti, Požega
4. Dječji vrtić Dugo Selo-područna jedinica Lukarišće, Dugo Selo
5. Dječji vrtić "Cvrčak", Solin


Točni iznosi i ostali detalji donacije bit će definirani u Ugovoru o dodjeli sredstava ZelEn.Uz čestitke dobitnicima, zahvaljujemo svim sudionicima natječaja te ih pozivamo, kao i ostale zainteresirane koji nisu sudjelovali na ovom natječaju, da prate web stranicu zelen.hep.hr na kojoj će HEP Opskrba jednom godišnje raspisati natječaj za dodjelu sredstva za potporu projekata iz područja energetske učinkovitosti i/ili izgradnje obnovljivih izvora energije integriranih u građevine ustanova javnog sektora koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva i koje ne obavljaju djelatnosti radi stjecanja dobiti.

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn za 2016. godinu.


Predmet javnog poziva je dodjela donacija za potporu projekata iz područja energetske učinkovitosti i/ili izgradnju obnovljivih izvora energije integriranih u građevine, ustanovama javnog sektora koje skrbe o socijalno osjetljivim kategorijama i koje ne obavljaju djelatnosti radi stjecanja dobiti.Riječ je o korištenju sredstava prikupljenih na ime naknade za prodaju proizvoda HEP Opskrbe ZelEn za 2016. godinu.


Sudionici natječaja mogu biti isključivo registrirane institucije ili ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj osnovane za


trajno obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, sporta, tjelesne kulture, tehničke kulture, skrbi o djeci, zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o invalidima.


Natječaj je otvoren do 16. siječnja 2017., a rezultati će biti objavljeni do 17. veljače 2017. na internetskoj stranici zelen.hep.hr.


Dokumentacija:
1. Javni poziv na dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn
2. Obrazac 1 suglasnost za sudjelovanje na natječaju
3. Obrazac 2 IZJAVA dozvola vlasnika za izvedbu projekta
4. Prijavni obrazac ZelEn 2016

GREENOVATION 2014. za najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva

Član HEP grupe
Ulica grada Vukovara 37,
10000 Zagreb
e-mail: zelen@hep.hrKUNA PRIKUPLJENO ZA
PROJEKTE GRADNJE NOVIH
OBNOVLJIVIH IZVORA

© HEP 2013